Šport je dinamičen, atraktiven in zabaven ter pozitivno vpliva na naše življenje in dosežke na vseh področjih. Če športu dodamo še vrednote olimpijskega gibanja, se ta obogati s plemenitostjo, brezpogojnim sodelovanjem in zdravo tekmovalnostjo.

To je Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez v sodelovanju z nacionalnimi panožnimi zvezami predstavil na Olimpijskem festival, 17. oktobra na Kongresnem trgu v Ljubljani. Dogodek je bil prvenstveno namenjen otrokom in staršem, na njem pa so bili dobrodošli vsi, ki so se želeli srečati tudi z manj medijsko izpostavljenimi športnimi panogami in se v njih preiskusiti. Olimpijski festival je na enem mestu ponujal preko 25 športnih izzivov, v katerih so se lahko zabavali vsi željni spoznavanja različnih športov. Preko zabave s Čuki, športnih delavnic in celodnevnega programa, ki ga je vodil Ribič Pepe, smo skupaj uživali v spoznavanju športnega duha, fair playa in pridobivali nove športne izkušnje in prijatelje.

Premagati vrhunskega športnika na izzivu v centru mesta je gotovo ostalo nepozaben spomin. Na Olimpijskem festivalu s športnimi ASi smo se družili z znanimi slovenskimi športniki, ki so vzor odločnosti, pokončnosti, vztrajnosti in moči, ne le telesne, temveč tudi psihične. Vzorniki ljubiteljev športa smo otrokom približali posamezen šport ter jim omogočili, da se v njem tudi preizkusijo. 

Plesni klub Guapa je v okviru Plesne zveze Slovenije ples predstavljal kot športno panogo.

Poleg tega smo lahko videli tudi nastop naše mladinske tekmovalne skupine na olimpijskem odru, samem osredju tega dogodka in tako poleg plesa predstavili tudi našo Prijetno domačo občino v kratkem intervijuju s samim Ribičem Pepetom.

Ponosni smo, da smo bili lahko del tega dogodka, saj nam je bilo v veliko čast sodelovati s samimi vrhunskimi športnimi asi. Poleg tega pa smo se izjemno zabavali in se tudi sami preizkusili na različnih športnih izzivih. Za dobro počutje pa je poskrbelo tudi vreme, ki je bilo prekrasno.

Vsem, ki ste ta dogodek zamudili, toplo priporočamo, kot namig za premik v jeseni 2016. Spremljajte našo spletno stran in FB, da vam informacije ne uidejo.

s1 s2