PLESNI FESTIVAL GUAPA 2015

V nedeljo 14.6.2015, smo v Plesni šoli Guapa priredili 1. Plesni festival Guapa. Plesni festival je kot zaključek šolskega leta oz. plesne sezone, rezultat vsega kar se je med sezono dogajalo, učilo in pridobilo. Razdeljen je na dva dela, plesno produkcijo in tekmovanje Guapovcev. 

PRODUKCIJA:Namen produkcije je bil, prikazati publiki novo plesno znanje, korake, tehniko in izkušnje združene v koreografijah, ki pa so nas popeljale v zgodbe najlepših risank. Zgodbe iz petih popularnih celovečernih risank smo združili v eno predstavo, ki  smo jo poimenovali ”Utrinki iz najlepših risank”. Vsaka starostna skupina je pokazala svojo zgodbo, s svojim kostumi in koreografijami ter gledališko igro. Plesalci so se koreografij učili na vajah v drugi polovici šolskega leta, izbrani igralci pa so za igro izpopolnjevali na dodatnih plesno-dramskih vajah. Plesni spektakel nas je tako popeljal v svet  razigranih cirkuških živalic iz Madagaskarja, kraljevine afriških živali iz Levjega kralja, pojočih in plesočih pingvinov iz Veselih nogic, pisanih papig iz Ria in očarljive princeske, Zlatolaske. V predstavi je nastopalo skoraj 300 plesalcev.  

TEKMOVANJE:Namen tekmovanja je bil dokazovanje pridobljenega znanja sebi, sotekmovalcem in domačim. Plesno tekmovanje je potekalo samo za starostno skupino 1.-5. Razred. Vsi prijavljeni plesalci iz te kategorije so se pomerili v dveh plesih, ki so ju osvojili med letom. Plesa sta bila izbrana na podlagi priljubljenosti med plesalci in raznolikosti plesnih tehnik, ki jih vsebujeta. Da je bilo tekmovanje plesalcem prijazno in vzpodbudno, so bili tekmovalci v prvem krogu selekcionirani le s x, ki so plesalce razvrstil v napredujoče. Ostali so bili nagrajeni za sodelovanje in trud. Selekcionirani plesalci so se razvrstili med najboljših 10 in prejeli posebne nagrade in nazive. 1. mesto sta si delili Neža Zoe Perklič in Zoja Verbič. Tako sta si obe priborili naziv ”NAJ GUAPICE LETA 2014/2015”  .

 PF11  FESTIVAL 

PF2