Smo edina plesna šola s sedežem v »prijetno domači« občini Ivančna Gorica. Obstajamo in plešemo od leta 2004, ko smo svoje prve plesne korake naredili v dvoranah KD Ambrus in KD Muljava. Nato smo odplesali še naprej po celotni domači občini in v sosednji Gaber. Poleti 2018 smo zgradili svoj Guapa plesni studio na Sokolski 5, v Ivančni Gorici. 

Veseli in ponosni smo, da je do sedaj pri nas plesalo preko 3000 plesalk in plesalcev. Marsikateri od njih so še danes aktivni in uspešni plesalci, tekmovalci in mentorji mlajši generaciji.

V Plesni šoli Guapa skrbimo za zabavo, rekreacijo in plesno vzgojo otrok, mladine in odraslih. Svoje delo dvakrat letno predstavimo v plesnih produkcijah. V novoletni plesni produkciji postrežemo s pravljično plesno predstavo, v poletni plesni produkciji pa radi zaplavamo v zgodbe mladinskih filmov in muzikalov. V sklopu Plesnega festivala Guapa poleg plesne predstave priredimo tudi klubsko plesno tekmovanje za Naj Guaperko/ja. Vsako pustno soboto pa se sprehodimo v pustni povorki, ki se vsako leto odvija na Sokolski ulici.

Poleg rekreacije v PK Guapa treniramo in tekmujemo na področju modernih tekmovalnih plesov v organizaciji Plesne zveze Slovenije in International Dance Organization. Poleg različnih plesnih festivalov in tekmovanj, od koder so Guaperji prinesli že več medalj in pokalov, sta za nami 2 svetovni, 2 evropski in 8 državnih prvenstev ter kopica tujih in domačih plesnih festivalov. 

V naši plesni šoli je vselej plesno in zelo veselo, zadovoljnih obrazov pa je vedno več. 

Pridruži se tudi ti, Guapa family 🙂